MENI
26.8.2011

Susret predsjedavajućeg Predstavničkog doma, dr. Denisa Bećirovića sa premijerom i predsjednicom Skupštine Kantona Sarajevo


Saradnja institucija vlasti na svim nivoima bitna je za ostvarivanje zajedničkih ciljeva i promjene cjelokupne slike u javnosti, istaknuto je tokom sastanka predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, dr. Denisa Bećirovića sa premijerom Kantona Sarajevo, Fikretom Musićem i predsjednicom Skupštine Kantona Sarajevo, dr. Mirjanom Malić.
Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić naglasio je značaj uspostavljanja komunikacije Parlamentarne skupštine BiH sa Kantonom zbog projekata za koje je Kanton aplicirao i za koje će biti potrebno ratificiranje određenih sporazuma u Parlamentarnoj skupštini BiH.
Prema riječima predsjedavajućeg Predstavničkog doma, dr. Denisa Bećirovića kandidatura Sarajeva za prijestolnicu kulture 2014. godine je prilika za ljepšu promociju Sarajeva i cjelokupne države Bosne i Hercegovine u svijetu. Istovremeno, istakli su se sagovornici, institucije koje se bave zaštitom kulturne baštine treba afirmirati i njihov rad podići na viši nivo.
Predsjedavajući Bećirović izrazio je punu podršku aktivnostima i projektima Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo, kao i spremnost da susreti sa predstavnicima državne vlasti postanu praksa. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću