MENI
26.8.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma, dr. Denis Bećirović razgovarao sa šefom Političkog odjela Ambasade SAD-a u BiH


Angažman Sjedinjenih Američkih Država u BiH potreban je kako bi Bosna i Hercegovina krenula naprijed, istakao je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović tokom susreta sa šefom Političkog odjela Ambasade SAD-a u BiH, Tamirom G. Waserom. Trenutna situacija nikome ne ide u prilog, jer u konačnici trpe građani i zato je neophodno hitno otvoriti dijalog za razrješenje aktuelne situacije, dodao je Bećirović.
Upoznajući gosta s aktivnostima Predstavničkog doma i podacima koji pokazuju da je rad ovog Doma najintezivniji dosad, predsjedavajući Bećirović naglasio je da se prioritetno rješavaju ona pitanja oko kojih postoji saglasnost, te da zahvaljujući korektnim i kolegijalnim odnosima Predstavnički dom PSBiH je postao motorna snaga, naročito u situaciji kad se mjesecima čeka na formiranje izvršne vlasti. Strpljivim, odgovornim i tolerantnim radom možemo stvoriti perspektivnu državu u kojoj će svaki građanin biti ravnopravan, dodao je Bećirović.
Razgovarajući o ulozi parlamenata predsjedavajući Bećirović i šef Političkog odjela, Waser složili su se da u narednom periodu treba intezivirati saradnju Parlamentarne skupštine i Kongresa SAD. Predsjedavajući Bećirović napomenuo je da je prvi put od sticanja nezavisnosti upućen poziv za zvaničnu posjetu predsjednika Predstavničkog doma Kongresa SAD-a Bosni i Hercegovini.
Sagovornici su također istakli značajnu ulogu medija u društvu jer njihov utjecaj na javnost je osnova za razvijanje zdravog i demokratskog društva. Prema riječima šefa Wasera jedan od oblika još jačeg povezivanja dvije zemlje je i veće prisustvo Sjedinjenih Američkih Država kao investitora u BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću