MENI
26.8.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma, dr. Denis Bećirović primio predstavnike Konfederacije sindikata BiH


- Institucije vlasti trebaju više pažnje posvetiti važnim partnerima kao što je sindikat, staviti u fokus životna pitanja i zajednički rješavati probleme radnika i građana. Stabilnost države ogleda se i u njenoj saradnji sa sindikatom i zbog toga ću se starati da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine pokrene stvari s mrtve tačke i uspostavi snažniju saradnju sa sindikalnim organizacijama. Ovo je, tokom današnjeg sastanka sa predsjednikom Saveza samostalnih sindikata BiH Ismetom Bajramovićem, predsjednicom Saveza sindikata Republike Srpske, Rankom Mišić i predstavnicima Konfederacije sindikata BIH istakao predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, dr. Denis Bećirović.
Jedan od prvih koraka koji su danas dogovoreni je da Konfederacija Sindikata BiH uputi Predstavničkom domu i Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine konkretne prijedloge saradnje kako bi o njima moglo izjasniti rukovodstvo domova a potom i vući konkretne poteze. Predstavnici Sindikata upoznali su predsjedavajućeg dr. Bećirovića s inicijativom da budu više zastupljeni prilikom donošenja zakonskih rješenja koji se odnose na prava radnika kao i da imaju čvršću saradnjom kako sa institucijama zakonodavne tako i izvršne vlasti. Glas naroda treba da se čuje a Sindikat mora dobiti svoje mjesto u društvu jer samo na taj način možemo donositi rješenja za dobrobit svih građana, istakli su predstavnici Sindikata.
Sagovornici se se danas složili da aktivna uloga sindikalaca bitna i kao korektiv izabranih znaničnika, a predsjedavajući Predstavničkog doma, dr. Denis Bećirović pozdravio je ovakve razgovore i pozvao da sindikat, građani i javnost što aktivnije prate rad izvršnih i zakonodavnih institucija. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću