MENI
16.9.2011

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Na danas održanoj 9. sjednici Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma PSBiH, utvrdila je da je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, usklađen sa Ustavom i pravnim sistemom BiH.
Razmatranje Prijedloga zakona o sistemu državne pomoći u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, odgođeno je za narednu sjednicu, dok Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ličnoj karti državljana Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, nije dobio pozitivno mišljenje članova Komisije.
Ustavnopravna komisija je usvojila Izvještaj o primjeni Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH, čiji je podnosilac Vijeće ministara BiH, uz preporuku da Predstavnički dom usvoji Izvještaj sa zaključcima datim u Prijedlogu mjera za prevazilaženje problema iz ove oblasti. Također je usvojen zaključak kojim se Predstavničkom domu predlaže da zaduži Ustavnopravnu komisiju Predstavničkog doma da u saradnji sa Ustavnopravnom komisijom Doma naroda PSBiH, organizira stručnu raspravu, čiji bi cilj bio analiza i unapređenja primjene jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH.
Na današnjoj sjednici je usvojen Izvještaj o radu Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma za 2010. godinu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću