MENI
20.9.2011

Okončana radionica „Zakonodavni okvir, nadležnosti i planovi institucija BiH u području odbrane i sigurnosti“


Prezentiranjem nadležnosti novonastalih agencija koje djeluju u okviru Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kao i rada Komisije za deminiranja i BHMAC-a, danas je u Tesliću okončana Radionica „Zakonodavni okvir, nadležnosti i planovi institucija BiH u području odbrane i sigurnosti“, na kojoj su učestvovali članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
Tokom izlaganja, članovi Zajedničke komisije su istakli veliko interesovanje za aktivnosti i rezultate rada novoformiranih agencija, i informacije u vezi uvoza i izvoza naoružanja i vojne opreme koje je prezenitralo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.
Učesnici su na Radionici iznijeli mišljenja i stavove o zakonodavnim okvirima, nadležnostima i planovima institucija BiH u području odbrane i sigurnosti BiH. Istaknuto je da je potrebno dodatno poduzeti korake kako bi se riješili problemi i nedostaci uočeni u radu nekih institucija. Također, dogovoreno je, s ciljem što skorijih rješavanja istaknutih problema i nedostataka u radu da se, kako na sjednicama Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH tako i prilikom posjeta institucijama koje su učestvovale na Radionici, pokušaju iznaći adekvatna rješenja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću