MENI
3.10.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović čestitao Dan ujedinjenja predsjedniku Bundestaga SR Njemačke




Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović povodom Dana ujedinjenja Savezne Republike Njemačke, uputio je čestitku predsjedniku Bundestaga, Norbertu Lammertu.

Tekst čestitke prenosimo u cjelini:
Poštovani gospodine predsjedniče,
U ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, želim Vam uputiti iskrene čestitke povodom 3. oktobra, Dana ujedinjenja Vaše zemlje.
Dijeleći s Vama i građanima Savezne Republike Njemačke radost povodom praznika koji je simbolično i praktično označio brisanje granica i dao neprocjenjiv podsticaj dijalogu i stvaranju povjerenja među narodima, želim iskoristiti i ovu priliku da Vam, još jedanput, u ime građana Bosne i Hercegovine, izrazim najdublju zahvalnost za nesebičnu podršku Savezne Republike Njemačke našoj zemlji od sticanja nezavisnosti do danas.
Molim Vas, gospodine predsjedniče, da čestitke povodom velikog praznika Vaše zemlje prenesete i svim članovima Bundestaga sa željema za uspjeh u budućem radu i prosperitet na poslovnom i ličnom planu.
Primite, Ekselencijo, izraze mog dubokog uvažavanja.(kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću