MENI
4.10.2011

Parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović razgovarao sa direktorom Odjela za sigurnosnu saradnju OSCE-a


Parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović razgovarao je danas sa direktorom Odjela za sigurnosnu saradnju OSCE-a, Victorom von Wilckenom, koji je boraveći u radnoj posjeti, izrazio snažnu podršku radu Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika.
Potaknut dobrim iskustvom u vezi sa konferencijom koja je u organizaciji parlamentarnog vojnog povjerenika i Misije OSCE-a u BiH, prošle godine održana pod nazivom „Značaj i uloga parlamentarnog vojnog povjerenika BiH u zaštiti ljudskih prava i sloboda vojnih lica i kadeta“, direktor Wilcken je predložio da se i 2011.g. organizira konferencija o ljudskim pravima pripadnika Oružanih snaga BiH.
Tokom susreta, Šiljegović se zahvalio na dosadašnjoj podršci OSCE-a, naglasivši da je institucije vojnog povjerenika autonomna i civilna institucija odgovorna za zaštitu temeljnih prava pripadnika oružanih snaga. Istakao je da će u saradnji sa Zajedničkom komisijom za odbranu i sigurnost PSBiH prihvatiti održavanje ovako značajne konferencije, odnosno da će se pristupiti formiranju Organizacionog odbora, definirati tačan naziv konferencije i usaglasiti datum i mjesto njenog održavanja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću