MENI
5.10.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović susreo se s ambasadorom R Makedonije


Izvanredni politički odnosi Bosne i Hercegovine i Makedonije trebaju biti osnaženi još jačom ekonomskom saradnjom, a jedan od modula unapređenja odnosa su i intezivniji susreti privrednika dvije zemlje, istaknuto je tokom današnjeg sastanka predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića s ambasadorom Republike Makedonije u BiH, Redjepijem Ramijem.
Sagovornici su zaključili da postoje kapaciteti koji nisu iskorišteni i da se svaki susret predstavnika vlasti treba iskoristiti za snažnije povezivanje i inicijative za saradnju. Prema riječima ambasadora Ramija osim ekonomske saradnje poseban akcenat je stavljen na jačanje saradnja na kulturnom planu, zatim u oblasti obrazovanja i zdravstva. Ratificiranje sporazuma iz ovih oblasti su za dobrobit građana i Bosne i Hercegovine i Makedonije i upravo zbog toga te procese treba ubrzati, istakao je ambasador Rami.
Predsjedavajući dr. Bećirović s ambasadorom Makedonije razgovarao je i susretu delegacija parlamenta dvije zemlje na najvišem nivou, te o formiranju grupa prijateljstva u Parlamentarnoj skupštini čije će aktivnosti također doprinjeti međuparlamentarnoj saradnji.
"Razmjena iskustava i međusobna podrška ka euroatlantskim integracijama i NATO-u su jedni od ključnih faktora odnosa dvije zemlje. Bosni i Hercegovini je posebno značajna potpora Makedonije njenom suverenitetu i integritetu", rekao je na kraju susreta predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću