MENI
5.10.2011

Sastanak članova Odbora za žalbe građana tijelima BiH sa zamjenikom i pomoćnikom direktora SIPA-e


„Ovaj sastanak ima za cilj približavanje rada Odbor za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u segmentu koji povezuje aktivnosti ovog Odbora i SIPA-u“, rekla je prva zamjenica predsjedavajućeg Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH, Amela Bašić tokom susreta članova Odbora sa zamjenikom direktora SIPA-e, Markom Dominkovićem i pomoćnikom direktora za Odjel za unutrašnju kontrolu, Mirzom Lišinovićem.
Drugi zamjenik predsjedavajućeg, Borislav Radić je izrazio zadovoljstvo što se Odbor kroz svoje aktivnosti, istovremeno, približio građanima i SIPA-i. „Mi nismo organ koji vodi istrage, kontrole ili disciplinske postupke, već kao nezavisno tijelo djelujemo na profesionalnim osnovama, razmatrajući žalbe građana protiv službenika, zaposlenih u policijskim tijelima BiH“, rekao je on, dok je član Odbora, Ermin Pešto istakao da je primjetan manji broj žalbi građana na rad službenika SIPA-e, u odnosu na prethodnu godinu.
Zamjenik direktora SIPA-e, Marko Dominković je rekao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Odborom za žalbe. „U strukturi žalbi je uočljivo da nema prijava za koruptivno ponašanje službenika i da se one, uglavnom, odnose na postupke operativaca na terenu. Naravno, tokom daljih procedura se pokaže da li su žalbe opravdane ili ne“, istakao je on, dok je pomoćnik direktora, Mirza Lišinović skrenuo pažnju na važnost približavanja rada SIPA-e najširem sloju građana.
Tokom sastanka, kom su prisustvovali i članovi Odbora, Hamida Karčić i Marijan Milićević, načelno je dogovorena i posjeta Odbora za žalbe, regionalnim uredima SIPA-e, u Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću