MENI
6.10.2011.

Делегација Парламентарне скупштине БиХ на јесењем засједању Парламентарне скупштине ОЕБС-а


Чланови Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине у Парламентарној скупштини Организације за европску безбједност и сарадњу (ПС ОЕБС), Мирза Кушљугић и Драган Човић учествоват ће на Јесењем засједању ПС ОЕБС-а, које се од 07. до 09. октобра 2011. године одржава у Дубровнику, Република Хрватска.
Како је најављено, првог дана биће одржана парламентарна конференција под називом „Регионални развој у Југоисточној Европи: изазови, могућности и изгледи“, у оквиру које ће бити одржане двије сесије: „Изазови и забринутост за Југоисточну Европу: Улога ОЕБС-а“ и „Економска сарадња између земаља Југоисточне Европе“.
Другог дана одржавања, планиран је наставак парламентарне конференције „Регионални развој у Југоисточној Европи: изазови, могућности и изгледи“, када ће се расправљати о сесији: „Евроатлантске интеграције Југоисточне Европе“. Такођер, истог дана најављено је одржавање специјалне презентације под називом: „Улога ОЕБС-а у рјешавању конфликта у Нагорно-Карабаху“.
Посљедњег дана Јесењег засједања, најављен је састанак Сталног комитета ПС ОЕБС-а, те одржавање састанка Медитеранског форума на тему: „Осигурање Медитерана као безбједнијег мјеста: креирање подручја слободе, безбједности и правде“. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу