MENI
6.10.2011.

Izaslanstvo Parlamentarne skupštine BiH na jesenjem zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a
Članovi Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (PS OESS), Mirza Kušljugić i Dragan Čović sudjelovat će na Jesenjem zasjedanju PS OESS-a, koje se od 07. do 09. listopada 2011. godine održava u Dubrovniku, Republika Hrvatska.
Kako je najavljeno, prvog dana bit će održana parlamentarna konferencija pod nazivom „Regionalni razvoj u Jugoistočnoj Europi: izazovi, mogućnosti i izgledi“, u okviru koje će biti održane dvije sesije: „Izazovi i zabrinutost za Jugoistočnu Europu: Uloga OESS-a“ i „Ekonomska suradnja između zemalja Jugoistočne Europe“.
Drugog dana održavanja, planiran je nastavak parlamentarne konferencije „Regionalni razvoj u Jugoistočnoj Europi: izazovi, mogućnosti i izgledi“, kada će se raspravljati o sesiji: „Euroatlantske integracije Jugoistočne Europe“. Također, istog dana najavljeno je održavanje specijalne prezentacije pod nazivom: „Uloga OESS-a u rješavanju konflikta u Nagorno-Karabahu“.
Posljednjeg dana Jesenjeg zasjedanja, najavljen je sastanak Stalnog komiteta PS OESS-a, te održavanje sastanka Mediteranskog foruma na temu: „Osiguranje Mediterana kao sigurnijeg mjesta: kreiranje područja slobode, sigurnosti i pravde“. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću