MENI
6.10.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović susreo se s ambasadorom IR Iran


Trgovinska razmjena Bosne i Hercegovine i Irana trebala bi biti na višem nivou pa je nužno intezivirati kontakte privrednika. Pri tome, istim intenzitetom treba raditi kako na povećanju iranskih ulaganja u BiH tako i na značajnijem izlasku bosanskohercegovačkih firmi na tržište Irana. Ovo je rečeno tokom današnjeg susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića s ambasadorom Islamske Republike Iran u BiH, Gholamrezom Yousefiem.
Prema riječima predsjedavajućeg Bećirovića, prijateljske odnose dvije zemlje u narednom periodu neophodno je osnažiti intenzivnijom saradnjom na kulturnom, obrazovnom i ekonomskom planu. On je naglasio da značajnu ulogu u povezivanju imaju državni parlamenti i da će se ovaj skupštinski saziv nastaviti kontinuitet susreta rukovodstava najviših zakonodavnih tijela.
Ambasador Irana Yousefi istakao je da je iranska strana spremna aktivnije razgovarati o unapređenju ekonomske saradnje jer postoje neiskorišteni kapaciteti za realizaciju zajedničkih projekata. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću