MENI
12.10.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao sa predsjednikom Sabora Hrvatske Lukom Bebićem


Otvorenost, iskrenost i povjerenje temelj su odnosa Bosne i Hercegovine i Hrvatske a parlamenti kao najviši zakonodavni organi trebaju otvoreno razgovarati o svim pitanjima istaknuto je danas tokom susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića sa predsjednikom Sabora Republike Hrvatske, Lukom Bebićem. Inače, ovaj bilatetralni susret upriličen je na marginama Pete konferencije predsjednika parlamenata zemalja Zapadnog Balkana koji se danas održava u Budimpešti.
Predsjedavajući Bećirović čestitao je Hrvatskoj na okončanju pregovora za pristupanje Evropskoj uniji istaknuvši da je članstvo u EU značajno i za Bosnu i Hercegovinu pa i region u cjelini, te da su iskustva Hrvatske na putu ka EU Bosni i Hercegovini itekako mogu biti od koristi.
Tokom susreta naglašeno je da se treba poticati inteziviranje odnosa dvije zemlje čemu će doprinjeti i saradnja parlamenata ali isto tako da paralelno sa jačanjem političkih odnosa treba unaprijediti i ekonomsku saradnju jer u tom segmentu postoji još dosta prostora za jače povezivanje. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću