MENI
12.10.2011

Čestitka predsjedavajućeg Doma naroda Ognjena Tadića novoj predsjednici Savjeta Federacije FS Ruske Federacije


Povodom imenovanja na funkciju predsjednice Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić uputio je Valentini Matvienko Ivanovnoj čestitku koju prenosimo u cjelosti:

"Poštovana gospođo predsjednice,
Zadovoljstvo mi je da Vam u ime Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime uputim iskrene čestitke povodom Vašeg imenovanja na funkciju predsjednice Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije.
Želim i ovom prilikom potvrditi opredjeljenje Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da nastavimo razvijati i unapređivati međuparlamentarnu saradnju za dobrobit naših naroda i država.
Gospođo predsjednice,
Imajući u vidu značaj susreta i razmjena delegacija na najvišem nivou, dozvolite mi da Vam uputim poziv da posjetite Bosnu i Hercegovinu. Duboko sam uvjeren da bi Vaša posjeta dala podsticaj za nove mogućnosti saradnje između Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Savjeta Fedracije Federalne skupštine Ruske Federacije, ali i ukupnih odnosa između naših država.
Koristim priliku da Vam još jednom čestitam i zaželim uspjeh u obavljanju ove odgovorne funkcije, dobro zdravlje i ličnu sreću.
Primite, Ekselencijo, izraze mog iskrenog uvažavanja." (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću