MENI
12.10.2011

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Milorad Živković učestvovat će na Forumu za budućnost demokratije Vijeća Evrope


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Milorad Živković, učestvovat će na 7. Forumu za budućnost demokratije Vijeća Evrope, koji se pod nazivom „Međuzavisnost demokratije i socijalne kohezije – jačanje predstavljanja i demokratske participacije kroz javni dijalog i civilni angažman“, održava u Limassolu (Republika Kipar) 13. i 14.10.2011.g. Zasjedanje Foruma će otvoriti predsjednik Republike Kipar, Demetris Christofias, nakon čega će govoriti generalni sekretar Vijeća Evrope, Thorbjorn Jagland i ministar vanjskih poslova Ukrajine, Kostyantyn Gryshchenko.
Predviđeno je da se zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH, Milorad Živković obrati drugog dana zasjedanja, u okviru sesije „Demokratske institucije, aktivno građanstvo i socijalna kohezija“.
Ovogodišnja konferencija na Kipru koja ujedno predstavlja Sedmu sjednicu Foruma od njegovog formiranja na Trećem samitu šefova država i vlada Vijeća Evrope, održanog u Varšavi 2005., ima za cilj jačanje demokratije, političkih sloboda i građanskog učešća u demokratskim procesima. Generalna zamisao je da se kroz razmjenu ideja, informacija i primjera najbolje političke prakse, istovremeno, unaprijedi angažman Vijeća Evrope na polju demokratije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću