MENI
13.10.2011

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Božo Ljubić razgovarao sa delegacijom SR Njemačke o stipendijama u Bundestagu



Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Božo Ljubić razgovarao je danas sa delegacijom Savezne Republike Njemačke koje su činili član njemačkog Bundestaga Bartholomäus Kalb, predstavnica Predsjedničkog ureda Tehničkog univerziteta iz Berlina, Petra Schuber i savjetnica u Bundestagu, Angelika Pendzich von Winter, koji u našoj zemlji borave radi izbora novih kandidata iz BiH za Međunarodnu šestomjesečnu parlamentarnu stipendiju.
Kako je istaknuto tokom susreta, ovakav vid podrške mladima iz naše zemlje koji imaju univerzitetsku diplomu, nudi mogućnost stjecanja novih saznanja na tri univerziteta u Berlinu kao i tokom stažiranja u poslaničkim klubovima u Bundestagu. Jedan od osnovnih ciljeva educiranja je i taj da stečeno znanje i iskustva prenesu drugima u svojoj zemlji, rečeno je danas tokom razgovora.
Gosti iz Njemačke su upoznali dr. Ljubića da stipendiju dobiva 120 mladih iz 28 zemalja Evrope, te da su za kandidate iz BiH osigurane tri stipendije.
Božo Ljubić je izrazio nadu da će biti izabrati kvalitetni kandidati, koji će na najbolji način predstaviti svoju zemlju u Njemačkoj i dobra iskustva prenijeti svojim kolegama po povratku u Bosnu i Hercegovinu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću