MENI
14.10.2011

Održana sjednica Nezavisnog odbora



Na danas održanoj 20. sjednici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, utvrđen je konačni tekst Javnog konkursa za provođenje postupka odabira kandidata za izbor direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).
Slijedi objavljivanje konkursa u Službenom glasniku BiH, Službenom glasniku Brčko Distrikta BiH, najmanje tri dnevna lista dostupna na teritoriji BiH, kao i na web stranici PSBiH, kako bi zainteresirani kandidati bili upoznati s uvjetima i prijavili se na mjesto propisano Javnim konkursom. Nakon toga, članovi Odbora će razmatrati dospjele prijave, obaviti intervju i provesti proceduru odabira kandidata, te će ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine dostaviti rang-listu uspješnosti najviše pet kandidata koji su konkurirali na mjesto direktora Državne agencije za istrage i zaštitu.
Kako je rečeno na sjednici, aktuelnom direktoru SIPA-e Mirku Lujiću mandat ističe 27. decembra 2011. godine, ali članovi su konstatirali da će kompletnu proceduru odabira novog direktora završiti do tog datuma.
Na sjednici je odlučeno da će se po Dopisu Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH, konačan stav donijeti na narednoj sjednici Nezavisnog odbora PSBiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću