MENI
14.10.2011

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na konferenciji „Stvaranje nove energetske budućnosti za Jugoistočnu Evropu“


Zamjenik predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirza Kušljugić i član Komisije Mirsad Mešić, zamjenik predsjedavajućeg Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Staša Košarac i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Mate Franjičević, učestvovat će na konferenciji „Energija – razvoj demokratije: Oblikovanje nove energetske budućnosti u Jugoistočnoj Evropi“, koja se održava u Beogradu od 17. do 19. oktobra 2011.g.
Rad konferencije, koja se održava pod pokroviteljstvom predsjedavanja Republike Srbije Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), će biti organiziran kroz sesije: Pristupanje energetskom tržištu Evropske unije, Zakonodavna i kontrolna uloga parlamenata u postizanju EU ciljeva, Jugoistočna Evropa i Evropska unija, Jačanje tržišnih potencijala za ulaganje u održivo korištenje energije i Energetske i klimatske promjene.
Planirano je da se Mirza Kušljugić obrati prvog dana konferencije u okviru teme o ulozi parlamenata u postizanju EU ciljeva, kojom će predsjedavati član Evropskog parlamenta i zamjenik predsjedavajućeg Delegacije za veze sa BiH, Albanijom, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom, Victor Bostinaru. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću