MENI
14.10.2011

Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a, Lazar Prodanović na konferenciji u Beču


Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi (OSCE), Lazar Prodanović učestvovat će na konferenciji OSCE-a, Implementiranje dimenzije ekonomije i okoline, koja se održava u Beču od 17. do 19. oktobra 2011.
Rad Konferencija će se odvijati kroz sesije: Forum ekonomije i okoline, koji je posvećen promociji zajedničkog djelovanja i saradnje u oblasti razvitka održive energije i transporta, Praćenje ideja i prijedloga relevantnih za unapređenje dimenzije ekonomije i okoline, Dobro upravljanje - borba protiv korupcije, pranja novca i finansiranja terorizma, Energetska sigurnost i modernizacija ekonomije i druge.
Predviđeno je da se tokom rada po sesijama, između ostalog, govori o ulozi civilnog društva u borbi protiv korupcije, monitoringu javnih nabavki, obukama za sprječavanje korupcije i ocjenama rizika pranja novca i finansiranja terorizma. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću