MENI
18.10.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović susreo se s predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Japana


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović održao je radni sastanak sa predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Japana Takahirom Yokomichijem.
Snažno podržavamo teritorijalni integritet i stabilnost Bosne i Hercegovine koja je od ključne važnosti za stabilnost cijelog Zapadnog Balkana. Nadamo se da ce vaša zemlja imati jak properitet kroz puni dogovor tri najveća naroda kao i svih njenih građana., rekao je predsjednik Yokomichi.
Predsjedavajući Bećirović zahvalio se za podršku i pomoć koju Japan kontinuirano pruža Bosni i Hercegovini i izrazio želju da se dobri politički odnosi između dvije zemlje unaprijede kroz parlamentarnu saradnju. Na taj način, dodao je predsjedavajući Predstavničkog doma, stvarat će se ambijent i za snažnije povezivanje poslovnih ljudi i jače veze privreda dvije zemlje.
Tokom sastanka pokrenuta je i ideja za bratimljenje gradova Japana i Bosne i Hercegovine čime bi se polje saradnje proširilo i na brojne druge sfere, poput kulture, sporta, nauke i drugih oblasti. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću