MENI
25.10.2011

Održana sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije



Na danas održanoj 7. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, nije podržan Prijedlog zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prijevozu, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Usvojen je zaključak da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine u parlamentarnu proceduru uputi novi tekst Prijedloga zakona, koji će biti usklađen sa zakonodavstvom Evropske unije.

Usvojen je Izvještaj Vijeća ministara BiH o aktivnostima na projektu „Autocesta na Koridoru 5c“ i plan narednih aktivnosti. Također, sa iznesenim stavovima i mišljenjima sa Javne rasprave o temi: Projekat „Autocesta na Koridoru 5c“, usvojeni su zaključci koji će biti upućeni Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na usvajanje.
Razmatran je zaključak Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine povodom odgovora Regulatorne agencije za komunikacije BiH u vezi izbora članova Upravnog odbora BHRT-a iz reda srpskog i hrvatskog naroda. Donesen je zaključak u kojem se predlaže Ministarstvu komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine da pristupi izmjenama i dopunama Zakona o komunikacijama i izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radio-televizijskom servisu BiH, u dijelu koji se odnosi na Regulatornu agenciju za komunikacije Bosne i Hercegovine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću