MENI
2.11.2011

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH posjetili Komandu 6. Pješadijske brigade i Komandu podrške OS BiH u Banja Luci


Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH okončali su posjetu Komandi 6. Pješadijske brigade Oružanih snaga BiH u Banja Luci. Tom prilikom članovi Komisije su u razgovorima sa vojnicima, podoficirima i oficirima OS BiH razgovarali o problemima u radu s kojima se pripadnici ove Brigade susreću, kao i najboljim modalitetima za njihovo otklanjanje. Poseban fokus Komisija je stavila na probleme obuke pripadnika OS BiH, uslove smještaja i ishrane, kao i problematiku radno-pravnog statusa profesionalnih vojnih lica, te stanje ugroženosti osnovnih ljudskih prava i sloboda ovih lica. Na osnovu rezulata ovih sastanaka, članovi Komisije su sa Komandom Brigade izvršili analizu stanja u Brigadi i predložili jedan broj zaključaka, koji će biti razmatrani na jednoj od narednih sjednica Komisije.
U okviru posjete Banja Luci članovi Zajedničke komisije posjetili su i Komandu podrške Oružanih snaga BiH. Tom prilikom oni su obavili razgovore sa oficirima i civilnim licima iz Komande podrške a po njihovom okončanju zajednički je analizirano stanje i problemi u radu Komande, o čemu će Komisija usvajati jedinstvenu informaciju (kraj).

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću