MENI
3.11.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović susreo se sa predstavnicima instituta za istoriju iz Sarajeva i Beograda


Unaprjeđenje odnosa i intezivnija saradnja u oblasti nauke trebali bi doprinjeti da sveukupni odnosi država u regionu budu na još višem nivou, rekao je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović tokom današnjeg susreta sa predstavnicima Instituta za istoriju iz Sarajeva, koju je predvodio direktor Husnija Kamberović i Instituta za noviju istoriju Srbije, na čelu sa zamjenicom direktora Radmilom Radić.
Od posebnog značaja je saradnja instituta za istoriju jer ova naučna oblast temelj je za bolje razumijevanje i suživot budućih generacija, istakao je predsjedavajući dr. Bećirović.
Razgovarajući od odnosima Bosne i Hercegovine i Srbije sagovornici su se složili da paralelno sa diplomatskim odnosima dvije zemlje i otvorenom razgovoru o svim pitanjima, potrebna je i jača saradnja u svim drugim segmentima pri čemu nauka treba biti u posebnom fokusu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću