MENI
11.11.2011

Parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović razgovarao sa šefom Misije OSCE-a u BiH


Parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović razgovarao je danas sa šefom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Fletcherom Burtonom, u vezi održavanja Konferencije „Proces napredovanja profesionalnih vojnih osoba u Oružanim snagama BiH“ (Jednake mogućnosti za prekategorizaciju i unapređenje uz poštivanje načela transparentnosti), koju će Ured parlamentarnog vojnog povjerenika uskoro organizirati uz podršku Misije OSCE-a u BiH.
Kako je istaknuto, cilj održavanja Konferencije jeste ukazati na činjenice i raspravljati o uočenim nepravilnostima u procesu unapređenja i napredovanja u službi Oružanih snaga BiH, te sagledati aktivnosti koje su do sada preduzete na njihovom otklanjanju, kao i one koje je potrebno preduzeti u narednom periodu.

Također, Boško Šiljegović je upoznao Fletchera Burtona sa dosadašnjim aktivnostima Ureda, s naglaskom na obim i karakter pritužbi koje upućuju pripadnici Oružanih snaga BiH i Ministarstva pravde BiH s ciljem zaštite njihovih prava i sloboda.
Gospodin Fletcher Burton izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radom Ureda, te istakao kako će Misija OSCE-a u BiH i dalje nastaviti pružati podršku u njegovom radu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću