MENI
11.11.2011

Poslanik u Predstavničkom domu Lazar Prodanović razgovarao sa političkim direktorom Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije


Vlada Velike Britanije daje veliki značaj stabilnosti zapadnog Balkana i moja posjeta je izraz želje da se lideri u Bosni i Hercegovini podstaknu da bez odgađanja postignu dogovor vezan za formiranje vlasti na državnom nivou i ispune ključne uslove vezane za napredak Bosne i Hercegovine u članstvo Evropke unije i NATO-a, rekao je politički direktor Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije, Sir Geoffrey Adams, tokom razgovora sa poslanikom u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Lazarom Prodanovićem.
„Uvjereni smo da je politički dogovor o ovim pitanjima moguć i podstičemo lidere u BiH da taj dogovor postignu bez daljnjeg odgađanja“, istakao je Adams.

Lazar Prodanović je naglasio kako je krajnje vrijeme da Bosna i Hercegovina dobije Vijeće ministara, napomenuvši da su neke pretpostavke za to već stvorene.
Uz napomenu da je za budućnost BiH važna dobra saradnja sa državama regiona, obračun sa kriminalom i korupcijom, procesuiranje odgovornih za ratne zločine i dolazak stranih investicija, Prodanović je istakao kako bi ulazak Bosne i Hercegovine u EU i NATO dodatno relativizirao sva sporna pitanja u našoj zemlji. „Pri tom je važno da Evropska unija i SAD imaju usaglašeno djelovanje kako prema BiH, tako i prema zemljama regiona“, rekao je on. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću