MENI
11.11.2011

Parlamentarna skupština NATO-a i Ženevski centar za kontrolu oružanih snaga domaćini delegacije Zajedničke komisija za odbranu i sigurnost BiH


Delegacija Zajedničke komisija za odbranu i sigurnost BiH, koju čine Dušanka Majkić, Borjana Krišto, Šefik Džaferović, Beriz Belkić, Borislav Bojić, Mehmed Bradarić, Krunoslav Vrdoljak, Božo Ljubić, Nermina Zaimović Uzunović i parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović, će na poziv Parlamentarne skupštine NATO-a i Ženevskog centra za kontrolu oružanih snaga (DCAF) boraviti u Briselu od 14. do 16. novembra.

Članovi delegacije PS Bosne i Hercegovine će biti upoznati sa odbrambenim i vojnim aspektima saradnje NATO-a sa BiH, odnosima sa međunarodnim organizacijama i trenutnim političkim prioritetima Sjevernoatlanstkog saveza.
U sklopu posjete delegacije Zajedničke komisija za odbranu i sigurnost i parlamentarnog vojnog povjerenika Briselu, planiran je i sastanak sa predstavnicima Misije BiH pri NATO-u, kao i posjeta Parlamentu Kraljevine Belgije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću