MENI
5.12.2011

Poslanik Ismeta Dervoz na zasjedanju Odbora za kulturu, nauku i obrazovanje i Odbora za ravnopravnost spolova PSVE-a


Poslanik u Predstavničkom Ismeta Dervoz prisustvovat će u ime Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) na sastancima Odbora za ravnopravnost spolova i Odbora za kulturu, nauku i obrazovanje PSVE-a, koji se od 06. do 08. decembra 2011. godine održavaju u Parizu.

Tokom održavanja sastanaka Odbora za ravnopravnost spolova PSVE-a, planirano je da poslanica Dervoz prezentira stanje u Bosni i Hercegovini koje se odnosi na promoviranje Konvencije Vijeća Evrope o sprečavanju i borbi nasilja nad ženama i nasilja u porodici. Također, u okviru sastanaka ovog Odbora, učesnici će razmjeniti mišljenja i o sljedećim temama: „Žene muslimanke – borba za jednaka prava“, „Dobre prakse za promoviranje jednakosti spolova u političkim strankama“, „Ravnopravnost spolova i status žena u južnom susjedstvu Vijeća Evrope“ i „Ravnopravnost spolova i usklađivanje porodičnog i profesionalnog života“.

Planirano je da, na sastancima Odbora za kulturu, nauku i obrazovanje PSVE-a, bude razgovarano o temama: „Dobro upravljanje i etika u sportu“, „Borba protiv namještanja utakmica“, „Zaštita slobode izražavanja i informacija na internetu i on-line medijima“, „Pravo svih osoba na učešće u kulturnom životu“, i „Međunarodna otvorenost evropskog prostora visokog obrazovanja“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću