MENI
6.12.2011

Razgovori predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Bećirovića s ambasadorom R Indije


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović susreo se danas s ambasadorom Republike Indije u Bosni i Hercegovini Gauri Shankar Guptom.
- Indiju smatram jednim od strateških partnera Bosne i Hercegovine a zahvaljujući istoriji u kojoj smo se povezivali kroz Pokret nesvrstanih građani Bosne i Hercegovine prema ovoj zemlji gaje izrazito prijateljska osjećanja. Stoga je namjera vlade Indije da u toku dvije naredne godine otvori ambasadu u našoj zemlji vrlo dobra vijest. Time će se stvoriti uvjeti za intenzivnije kontakte pa i razvijanje snažnijih ekonomskih veza., rekao je dr. Bećirović naglašavajući da očekuje skoru prvu posjetu rukovodstva indijskog Parlamenta Bosni i Hercegovini.

Po riječima ambasadora Gupte, ne može se reći da je trgovinska razmjena Indije i Bosne i Hercegovine značajna ali činjenica da su neke od velikih indijskih kompanija prisutne u našoj zemlji predstavlja vrlo dobru osnovu za širenje saradnje. On je danas istakao i mogućnost povezivanja parlamentarnog osoblja kroz program indijskog parlamenta za obuku u kojem učestvuju državni službenici iz cijelog svijeta. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću