MENI
7.12.2011

Održana sjednica Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku


Zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku, na danas održanoj 7. sjednici, nije dala pozitivno mišljenje o Prijedlogu zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti, čiji su predlagači poslanici Azra Hadžiahmetović i Beriz Belkić. Usvojen je zaključak kojim Zajednička komisija sugerira domovima Parlamentarne skupštine BiH da se pokrenu procedure kojima bi se u Krivični zakon BiH ugradila problematika koju regulira predloženi tekst zakona i relevantne međunarodne konvencije.

Podržana je inicijativa da se u dnevni red sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH uvrsti Izvještaj Vijeća ministara BiH o sprovođenju mjera i aktivnosti za rješavanje problema građana Bosne i Hercegovine koji su bili zaposleni i nastanjeni u Republici Hrvatskoj, a u periodu od 1991. godine do 1995. godine su otpušteni sa posla.

Na današnjoj sjednici je usvojen i zaključak da se od Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH zatraži mišljenje o Prijedlogu pravilnika za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću