MENI
9.12.2011

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH u posjeti općini Glamoč



Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Dušanka Majkić, te članovi Beriz Belkić i Krunoslav Vrdoljak i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović posjetili su danas 7. logistički bataljon Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH), koji je lociran u široj oblasti općine Glamoč.

Tokom radne posjete, čiji su domaćini bili generali OSBiH Rizvo Pleh, Ivica Jerkić i Dragan Vuković, članovi Zajedničke komisije i parlamentarni vojni povjerenik BiH upoznali su se sa aktivnostima 7. logističkog bataljona u pružanju logističke podrške jedinicama Oružanih snagama BiH koje su angažirane na uništavanju nestabilne municije i minsko-eksplozivnih sredstava (MiMES).

Također, članovi Zajedničke komisije PSBiH su se tokom ove posjete susreli i sa rukovodstvom općine Glamoč na čelu sa načelnikom, Radovanom Markovićem. Tom prilikom, rukovodstvo općine je upoznalo goste sa aktuelnom situacijom u općini i problemima koje prate proces uništavanja nestabilne municije i minsko-eksplozivnih sredstava. Analizirane su mogućnosti kojima bi Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage BiH pomogli lokalnoj zajednici u narednom periodu.
Tako je razgovarano o mogućnostima finansijske pomoći općini, kako bi lokalno stanovništvo prihvatilo da vojni poligon za uništavanje nestabilne municije i minsko-eksplozivnih sredstava i dalje ostane na području općine Glamoč.

Posjeta članova Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i parlamentarnog vojnog povjerenika BiH jedinici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koja je locirana u Glamoču, jedna je u nizu planiranih aktivnosti s ciljem sagledavanja stanja u jedinicama i komandama OSBiH, a realizirana je uz pomoć Misije OSCE-a u BiH i NATO štaba u BiH. . (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću