MENI
12.12.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović uputio pozivno pismo predsjedniku Bundestaga SR Njemačke

 
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović uputio je pozivno pismo predsjedniku Bundestaga Savezne Republike Njemačke, Norbertu Lammertu.

Tekst pozivnog pisma prenosimo u cjelini:

"Poštovani gospodine predsjedniče,
U ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime upućujem Vam izraze iskrenog poštovanja.
Koristim i ovu priliku da izrazim zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom između Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i njemačkog Bundestaga, kao i zahvlanost na podršci koju Bundestag i institucije Savezne Republike Njemačke kontinuirano pružaju institucijama Bosne i Hercegovine. Posebno cijenimo razmjenu posjeta radnih tijela i grupa prijateljstva te podršku stručnim službama Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i program Međunarodne parlamentarne prakse koji mladim ljudima naše države omogućava sticanje neprocjenjivog iskustvo rada u Bundestagu.
U želji da našu međuparlamentarnu saradnju dodatno unaprijedimo i razmjenom posjeta na najvišem nivou, želim, gospodine predsjedniče, iskoristiti ovu priliku i uputiti Vam poziv da posjetite Bosnu i Hercegovinu. Dozvolite mi da predložim da se diplomatskim putem dogovore potrebni detalji Vaše posjete Bosni i Hercegovini.
Koristim priliku, Ekselencijo, da Vam još jedanput uputim izraze mog iskrenog uvažavanja." (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću