MENI
13.12.2011

Poslanik u Predstavničkom domu Zvonko Jurišić i delegat u Domu naroda Stjepan Krešić razgovarali sa delegacijom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore



Poslanik u Predstavničkom domu, Zvonko Jurišić i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Stjepan Krešić, razgovarali su danas sa delegacijom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore o položaju hrvatske manjinske zajednice i problemima sa kojima se ona susreće u Crnoj Gori.
Naglašeno je kako je hrvatska manjina dala stopostotnu podršku samostalnosti Crne Gore i da podržava njen put u Evropsku uniju, jer je evropski put prilika da se pozitivna zakonska rješenja po pitanju nacionalnih manjina, primjene i u praksi.

Tokom razgovora je naveden podatak da se oko šezdeset posto kulturnog blaga Crne Gore nalazi u rukama hrvatske manjinske zajednice, što je ocijenjeno kao prilika da se preko aktivnosti Hrvatskog nacionalnog vijeća uspostave temelji za saradnju kulturnih institucija naše dvije zemlje.
Poslanik HSP-a, Zvonko Jurišić je najavio kako će inicirati da se u okviru posjete Skupštini Crne Gore, organizira i posjeta Hrvatima u Boki Kotorskoj, dok je Stjepan Krešić izrazio nadu da će u budućnosti predstavnici Hrvata kroz „manjinske liste“ zauzeti mjesto u Skupštini Crne Gore.

Susretu su prisustvovali: predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Miroslav Franović, predsjednica i potpredsjednik Hrvatske građanske inicijative Crne Gore, Marija Vučinović i Ilija Janović, i predsjednik nevladine organizacije „Krašići“, Pavle Jurlina. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću