MENI
13.12.2011

Članovi delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, Milica Marković i Saša Magazinović na sastanku Monitoring komiteta u Parizu


Članovi delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, Milica Marković i Saša Magazinović 15. decembra učestvovat će na sastanku Komiteta za poštivanje dužnosti i obaveza zemalja članica Vijeća Evrope (Monitoring komitet), koji se održava u Parizu.

Na sastanku Monitoring komiteta će se razmatrati Nacrt izvještaja i usvojiti Nacrt rezolucije o funkcioniranju demokratskih institucija u Bosni i Hercegovini, a predviđeno je da se istog dana razmatra Nacrt izvještaja i usvoji Nacrt rezolucije o poštivanju obaveza i dužnosti od strane Srbije i Ukrajine.
Osim toga, članovi Monitoring komitet će razmijeniti mišljenja u vezi sa parlamentarnim izborima u Ruskoj Federaciji, o slobodi izražavanja u Azerbejdžanu i razmotriti informaciju o posjeti koizvjestioca Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, Gruziji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću