MENI
16.12.2011

Održavanje 13. Interparlamentarnog sastanka Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH i Delegacije Evropskog parlamenta


Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Halid Genjac, prva zamjenica Vesna Krstović-Spremo i članovi Ognjen Tadić i Mehmed Bradarić učestvovat će na 13. Interparlamentarnom sastanku Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH i Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom, koji se 19. i 20. decembra 2011. godine održava u Bruxellesu.

O utjecaju regionalnog napretka ka članstvu u Evropsku uniju, sa naglaskom na priključenje Hrvatske u EU 2013. godine, predviđeno je da učesnike upozna Ognjen Tadić, a u vezi reformi institucija kroz strukturalni dijalog uz podršku Evropske komisije, planirano je da govori Vesna Krstović-Spremo.
Kako je najavljeno, temu „Napredak i promjene u sistemu obrazovanja“, prisutnima će prezentirati Mehmed Bradarić, a temu „Ekonomske i socijalne perspektive“, Halid Genjac.

Također, predviđeno je da predsjedavajući Zajedničke komisije, Halid Genjac te, u ime Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, direktorica Direkcije za evropske integracije BiH, Nevenka Savić, razmjene mišljenja o stanju procesa evropskih integracija BiH, sa predstavnikom Ureda Visokog predstavnika za vanjsku politiku i sigurnost Evropske komisije.
Na kraju dvodnevnog sastanka, predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH, Halid Genjac i predsjedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Albanijom, BiH, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom, Eduard Kukan usvojit će zajedničku izjavu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću