MENI
25.12.2011

Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine u 2011. godini posjetilo više od 3000 gostiju


Realizacijom grupnih posjeta u mjesecu decembru, broj gostiju koji su posjetili Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine u okviru Programa "Otvoreni parlament" koji se realizira od 2005. godine prešao je deset hiljada. Konkretnije, tokom proteklih šest godina 10.188 gostiju vidjelo je objekat Parlamentarne skupštine BiH i prisustvovalo prezentaciji njenih osnovnih funkcija a više od polovine posjetitelja imalo je priliku da se upozna i razgovara sa poslanicima i delegatima domova PSBiH.

Zahvaljujući promotivnim kampanjama tokom aprila i novembra, realizacija programa "Otvoreni parlament" u 2011. godini je značajno intenzivirana. Posjetom tridesetak osnovaca Roma iz okoline Tuzle koja je organizirana krajem protekle sedmice, broj gostiju u ovoj godini prešao je tri hiljade što svakako predstavlja veliki uspjeh. Treba također reći da su tokom ove posjete gostima podijeljene nove promotivne publikacije "Tvoj parlament - Parlamentarna skupština BiH". Ove publikacije namijenjene osnovcima su prvi promotivni materijal o tijelima vlasti u BiH koje je štampan i na romskom jeziku.

Inače, Parlamentarnu skupštinu BiH tokom ove godine posjetili su i studenti brojnih fakulteta, osnovci i srednjoškolci ali i predstavnici nevladinih organizacija ne samo iz Bosne i Hercegovine nego i iz SAD, Njemačke, Hrvatske, Norveške, Italije, Holandije, Austrije, Slovenije, Danske i Škotske. Također, organizirani su i programi za vrtiće kao i za djecu sa posebnim potrebama.
Rast interesa za posjete Parlamentarnoj skupštini BiH rezultat je višegodišnjeg sistematičnog rada Sekretarijata ove državne institucije koji je smanjenje jaza između građana i državnog parlamenta te stalno podizanje nivoa transparentnosti njegovog rada izabrao za strateške ciljeve. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću