MENI
12.1.2012

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj


Na održanoj 5. sjednici Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj podržan je, sa usvojenim amandmanima, Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2011. godine, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Podržana je Inicijativa poslanika Stranke za Bosnu i Hercegovinu koja glasi: „U skladu sa članom 8. Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, podnosimo inicijativu da se kao tačka dnevnog reda jedne od narednih sjednica Predstavničkog doma, HITNO razmatra ekonomska situacija u BiH. Zbog važnosti problematike i potrebe adekvatne reakcije, predlažemo da raspravi prisustvuju i predstavnici misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Svjetske banke i Evropske komisije u BiH, OHR-a, UNDP-a, USAID-a i Vijeća Evrope. Cijenimo posebno važnim prisutnost i učešće Vijeća ministara BiH i entitetskih vlada, Centralne banke, Agencije za bankarstvo, Direkcije za evropske integracije i Direkcije za ekonomsko planiranje. Kao osnov za raspravu predlažemo materijale koji bi prezentirali predstavnici MMF-a, Svjetske banke i Vijeća ministara BiH.“

Usvojen je Izvještaj o radu Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj za 2011. godinu, kao i Orjentacijski radni plan Zajedničke komisije za 2012. godinu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću