MENI
18.1.2012

Održana sjednica Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku

 
Na održanoj 8. sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice i etiku, nije dato pozitivno mišljenje za Prijedlog zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti, predlagač poslanici Azra Hadžiahmetović i Beriz Belkić.

Odgođeno je izjašnjavanje o Pravilniku o provođenju Kodeksa ponašanja poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, na temelju Odluke o davanju saglasnosti Zajedničke komisije za administrativne poslove PSBiH. Usvojen je zaključak da radna grupa, u koju su imenovani Dragutin Rodić, Nermina Kapetanović, Mladen Ivanković-Lijanović i Niko Lozančić, preispita odredbe Kodeksa ponašanja poslanika i delegata u PSBiH, kao i odredbe Pravilnika o provođenju Kodeksa.

Odlučeno je da radna grupa, u koju su imenovani Aleksandra Pandurević, Halid Genjac i Josip Merdžo, izvrši uvid u pristigle prijave povodom Javnog poziva za kandidiranje u članstvo Vijeća nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine, te dostavi Zajedničkoj komisiji prijedlog imena kandidata za članstvo u Vijeće nacionalnih manjina BiH.
Članovi su razmatrali predstavke građana koje su pristigle Zajedničkoj komisiji za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću