MENI
19.1.2012

Održana sjednica Odbora za žalbe građana


Na održanoj 35. sjednici Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima Bosne i Hercegovine, razmatrane su tri predstavke na rad pripadnika Granične policije BiH, čiji su izvjestioci bili Mate Miletić, Hamida Karčić i Ermin Pešto. Nakon razmatranja, odlučeno je da su predstavke neosnovane i članovi Odbora su prihvatili izvještaje koji su, u vezi predstavki, dostavile nadležne agencije.

Također, za dvije predstavke na rad pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu, izvjestioci Marijan Milićević i Borislav Bojić, je odlučeno da su neosnovane. Odbor je prihvatio izvještaje o navedenim predstavkama koja su dostavljena od nadležnih agencija.

U vezi predstavke na rad pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, izvjestilac Danica Berić, rečeno je da je postupak još u toku, te će se članovi o njoj naknadno izjasniti.
Razmatrane su i dvije predstavke koje su dostavljene direktno od građana, ali je ocijenjeno da Odbor nije nadležan za njihovo razmatranje. Sa sadržajem navedenih predstavki, prisutne na sjednici su upoznali Marijan Milićević i Amela Bašić.

Članovi Odbora su, također, razmatrali i Prijedlog Izvještaja o radu Odbora za žalbe građana za 2011. godinu i Prijedlog orijentacijskog plana rada za 2012. godinu. Odlučeno je da će se Odbor o njima izjasniti na narednoj sjednici. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću