MENI
23.1.2012

Uz učešće Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Strazburu počelo januarsko zasjedanje Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope


Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Milica Marković, Saša Magazinović, Borjana Krišto, Ismeta Dervoz i Krunoslav Vrdoljak u Strazburu učestvuju na danas započetkom januarskom zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope koje će trajati do 27. januara.

Tokom sastanka Komiteta za poštivanje obaveza i angažmana zemalja članica Vijeća Evrope (Monitoring komitet), kom su prisustvovali članovi Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u PSVE, Milica Marković i Saša Magazinović, amandmanima je dopunjen Prijedlog rezolucije o funkcioniranju demokratskih institucija u BiH koji će se naći na dnevnom redu sutrašnjeg zasjedanja PS Vijeća Evrope. Amandmani se odnose na postignuti dogovor lidera šest stranaka i izbor predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Na otvaranju prvog dijela redovnog zasjedanja u 2012. godini, izabran je i novi 26. predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, Jean Claude Mignon, iz Francuske. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću