MENI
25.1.2012

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma

 
Na održanoj 13. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, nisu podržana načela Prijedloga zakona o dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost, čiji je predlagač poslanik Aleksandra Pandurević.
Podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o unutarnjoj reviziji institucija Bosne i Hercegovine i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija Bosne i Hercegovine, predlagač Vijeće ministara BiH.

Usvojen je Izvještaj o obavljenoj reviziji učinka o temi:“ Upravljanje troškovima zakupa za rad i smještaj institucija BiH“, podnosilac Ured za reviziju institucija BiH. Donesen je zaključak u kojem se nalaže Vijeću ministara BiH da ispoštuje preporuke iz Izvještaja, te o tome obavijesti Predstavnički dom PSBiH u roku od 90 dana od dana primitka ovog zaključka. Također, zaključeno je da Vijeće ministara BiH, do kraja juna 2012. godine, izradi i dostavi Predstavničkom domu PSBiH plan racionalizacije troškova zakupa za rad i smještaj institucija BiH, kao i strategiju za dugoročno rješavanje smještaja institucija Bosne i Hercegovine.

Usvojen je Orijentacijski radni plan Komisije za finansije i budžet za period januar - decembar 2012. godine, kao i Izvještaj o radu Komisije za 2011. godinu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću