MENI
26.1.2012

Radno konsultativni sastanak predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Milorada Živkovića sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Živković je održao danas i radno konsultativni sastanak sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.

Predsjedavajući Bevanda je upoznao dr. Živkovića o dosadašnjim konsultacijama i aktivnostima vezanim za imenovanje Vijeća ministara BiH i razgovarano je o proceduralnim aspektima imenovanja novog Vijeća ministara i sjednice Predstavničkog doma na kojoj bi isto bilo i izvršeno, nakon okončanja svih zakonom i Poslovnikom propisanih procedura vezanih za imenovanje ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara.

Dr. Živković i predsjedavajući Bevanda složili su se da je formiranje Vijeća ministara u što kraćem roku u interesu svih građana BiH te iskazali spremnost za dobru saradnju i koordinaciju aktivnosti u narednih osam mjeseci s obzirom da se Orjentacioni radni plan Predstavničkog doma, u velikoj mjeri, zasniva na planu rada Vijeća ministara BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću