MENI
27.1.2012

Poslanik Zvonko Jurišić razgovarao sa predstavnicima udruženja logoraša iz BiH


Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Zvonko Jurišić razgovarao je danas sa Muratom Tahirovićem, predsjednikom Saveza logoraša BiH, Senadom Jusufbegovićem, predstavnikom Saveza logoraša BiH, Anđelkom Kvesićem, predsjednikom Hrvatske udruge logoraša domovinskog rata u Županiji Središnja Bosna i Suzdinom Bijedić, predstavnicom Udruženja građana Vive Žene iz Tuzle, u vezi što skorijeg donošenja Zakona o žrtvama torture u Bosni i Hercegovini.

Kako je istaknuto, cilj njegovog donošenja jeste zakonski osnažiti organizacije civilnog društva koje pružaju podršku žrtvama torture kao i da bi se, u saradnji sa svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini i uz podršku javnosti, omogućilo prepoznavanje, priznavanje, promocija i zaštita žrtava torture u proteklom ratu.

Poslanik Jurišić je rekao da će učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti kako bi pomenti zakonski prijedlog bio donesen u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, te će tokom razgovora sa poslanicima apelirati da zakon u što skorije vrijeme bude donesen. Također, istakao je da je u BiH potrebno riješiti mnoga pitanja kako bi ovaj zakon na što bolji mogući način zaštitio žrtve torture, ali i da se ta pitanja mogu riješiti razgovorima političkih struktura Bosne i Hercegovine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću