MENI
31.1.2012

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić otvorio Međunarodnu konferenciju rukovodilaca vjerske službe


Na poziv organizatora, 23. Međunarodnu konferenciju rukovodilaca vjerske službe "Vjerski službenici - graditelji mira" koja traje do 3. februara 2012. godine, otvorio je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić.

U svom pozdravnom govoru predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić je rekao:

"Jedno istraživanje je pokazalo da se među svim redovima, stihovima ili poglavljima vjerskih knjiga nalazi jedna identična zajednička poruka - ne učini drugome ono što ne bi želio da tebi bude učinjeno. Ova poruka bi trebala biti prvo poglavlje knjige Umijeće mira koja bi trajno trebala da zamijeni knjigu "Umijeće ratovanja".
Vi, kao vjerski službenici u vojsci imate tri zadaće. Prvo da organizujete vjerski život u svijetu vojske koji je paralelan civilnom svijetu. To ćete lako učiniti jer ste obrazovani za taj posao.
Druga vam je zadaća da prepoznate riječi Božiju među sobom i da vam ne smetaju različite uniforme da sarađujete i djelujete kao graditelji mira. Siguran sam da to želite i nadam se da ćete uspjeti. Ali treća zadaća vam je najteža. A to je da kada političati i vojnici ostanu bez pameti da se izborite da ne ostanu i bez duše.
Neka nam je Bog na pomoći kada je u pitanju ova posljednja zadaća." (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću