MENI
31.1.2012

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda


Na održanoj 10. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržana su načela Prijedloga zakona o dopuni Zakona o prekršajima, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Usvojen je Izvještaj o radu Pravobranilaštva Bosne i Hercegovine za period od 01.01.2010. do 31.12.2010. godine, podnosilac Pravobranilaštvo BiH.
Usvojen je Izvještaj o radu Ustavnopravne komisije za 2011. godinu, kao i Orijentacioni radni plan za 2012. godinu.

Nisu donesene konačne odluke u vezi zahtjeva Minete Grbić te Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo za autentično tumačenje člana 45. stav 1. tačka 7., odnosno člana 32. Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini. Odlučeno je da se održi zajednička sjednica ustavnopravnih komisija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kako bi se donijele konačne odluke o svim autentičnim tumačenjima koja su u parlamentarnoj proceduri. Također, odlučeno je da se na zajedničkoj sjednici postigne i dogovor o daljnjem načinu rada ustavnopravnih komisija PSBiH u vezi autentičnih tumačenja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću