MENI
1.2.2012

Održana sjednica Komisije za vanjsku trgovinu i carine

Na danas održanoj 10. sjednici Komisije za vanjsku trgovinu i carine je usvojen zaključak kojim se Vijeću ministara BiH sugerira da dostavi Mišljenje Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje o Prijedlogu zakona o carinskoj tarifi, prije nego što ovaj zakonski prijedlog bude razmatran na sjednici komisije.

Usvojen je Izvještaj o radu Komisije za vanjsku trgovinu i carine za 2011.godinu, dok je odgođeno izjašnjavanje o Prijedlogu orijentacionog radnog plana za 2012. godinu.Razmatrana je Informacija o stanju, tehničkoj opremljenosti, problemima upravljanja i održavanja graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini, koja je dostavljena u skladu sa zaključkom komisije kojim su Uprava za indirektno oporezivanje BiH i Granična policija BiH obavezane da dostave Informaciju o stanju na graničnim prijelazima BiH.

Na sjednici je razmatrana i predstavka Veterinarske komore Federacije BiH u vezi jedinstvene identifikacija životinja, odnosno primjene odredaba Zakona o veterinarstvu Bosne i Hercegovine.
Komisija je informirana o programima posjete Agenciji za sigurnost hrane BiH, Upravi BiH za zaštitu zdravlja bilja i Upravi za indirektno oporezivanje BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću