MENI
10.2.2012

Održana sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH


Na održanoj 5. sjednici Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, data je preporuka Predstavničkom domu PSBiH za imenovanje ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH.
Data je preporuka Predstavničkom domu PSBiH za imenovanje Zlatka Lagumdžije na mjesto ministra vanjskih poslova BiH, a Ane Trišić-Babić na mjesto zamjenice ministra.
Komisija je dala preporuku imenovanja Nikole Špirića na mjesto ministra finansija i trezora BiH i Fuada Kasumovića na mjesto zamjenika ministra, kao i Bariše Čolaka na mjesto ministra pravde BiH, te Srđana Radulja na mjesto zamjenika ministra.

Predstavničkom domu PSBiH je data preporuka imenovanja Sadika Ahmetovića za ministra sigurnosti BiH, te Mladena Ćavara za zamjenika ministra, kao i Mirka Šarovića za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ermine Salkičević za zamjenicu ministra.
Također, data je preporuka za imenovanje Damira Hadžića na mjesto ministra komunikacija i prometa BiH i Rude Vidovića na mjesto zamjenika ministra, te Sredoje Novića na mjesto ministra civilnih poslova BiH i Denise Sarajlić-Maglić na mjesto zamjenice ministra.

Članovi Komisije su dali preporuku Predstavničkom domu PSBiH imenovanja Damira Ljubića na mjesto ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH i Radmile Mitrović na mjesto zamjenice ministra, kao i Muhameda Ibrahimovića za ministra odbrane BiH, te Marine Pendeš i Mirka Okolića za zamjenike ministra.
Predsjedavajući Komisije Božo Ljubić je upoznao, također, prisutne da će zamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande u mandatu 2010. - 2014. godine biti Zlatko Lagumdžija, odnosno Nikola Špirić. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću