MENI
15.2.2012

Održana sjednica Komisije za vanjske poslove


Na održanoj 14. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, dato je pozitivno mišljenje i preporuka Predstavničkom domu PSBiH davanja saglasnosti za ratificiranje Sporazuma o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore.

Primljena je k znanju Informacija o raspoloživim sredstvima iz IPA fondova. Također, donesen je zaključak da se uputi inicijativa Vijeću ministara Bosne i Hercegovine s ciljem dostavljanja informacije o efikasnosti korištenja sredstava iz IPA fondova.
Prihvaćena je Zabilješka sa sastanka predsjedavajućeg Komisije za vanjske poslove Mirze Kušljugića s Milošem Pricom, novoimenovanim ambasadorom Bosne i Hercegovine u Stalnoj misiji BiH pri Ujedinjenim narodima u Ženevi.

Primljene su k znanju Rezolucija 1855 (2012.) Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope o funkcioniranju demokratskih institucija u Bosni i Hercegovini, Izvještaj Ambasade BiH u Pekingu, kao i Izvještaj o održanim bilateralnim konsultacijama s predstavnicima Skupštine Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore o europskim integracijama 22.12.2011. godine u Podgorici. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću