MENI
16.2.2012

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović primio u nastupnu posjetu ambasadora Hrvatske


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Republike Hrvatske u BiH Tončija Staničića.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru razmijenjena su stajališta o dosadašnjoj dinamici jačanja i unaprjeđenja dobrosusjedskih odnosa između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Posebna pažnja tokom razgovora je posvećena političko-privrednim prilikama u BiH i procesu provođenja nužnih reformi u BiH na njenom putu u Evropsku uniju.
Jača privredna saradnja, stvaranje povoljnih uvjeta za veća i značajnija ulaganja su u vrhu prioriteta obje države za što postoji značajan interes i hrvatskih i bosanskohercegovačkih privrednika.

Danas je naglašeno i da redovni bilateralni susreti, intenziviranje institucionalne saradnje, posebno u dijelu evropskih integracija, mogu dati ogroman doprinos daljem jačanju svih oblika saradnje naše dvije susjedne zemlje. Tim prije ako se ima u vidu činjenica da Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina imaju isti cilj - integraciju u evroatlantske strukture.
Uz obostrano zadovoljstvo zbog upriličenog susreta, iskazana je spremnost za daljnju saradnju. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću