MENI
20.2.2012

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Ognjen Tadić pozvao privrednike na saradnju


"Formiranje Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i usvajanje Budžeta za 2011. g. daje za pravo da se zaključi kako postoje elementarni politički uslovi za rješavanje brojnih ekonomskih i socijalnih problema koji se tiču rada zajedničkih organa, odnosno proizilaze iz njih. Zbog toga svi ljudi koji u ovom trenutku zauzimaju važniji položaj imaju i obavezu da svojim doprinosom pomognu izlazak iz ekonomske i socijalne krize.

U svojstvu člana Kolegijuma Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine javno izražavam spremnost da u skladu sa politikom otvorenih vrata parlamenta, ostvarim saradnju sa svim privrednicima, privrednim društvima ili istaknutim ekonomskim stručnjacima, a zbog zajedničkog rada na otklanjanju normativnih prepreka koje evidentno čine nekonkurentnom domaću proizvodnju, odnosno spriječavaju strane investicije u domaću proizvodnju.

Uvjeren sam da ova saradnja može poslužiti za izgradnju privrednog mosta u okruženju, a da su svi privrednici zainteresovani za razvoj nezamjenjivi konsultanti vršilaca zakonodavnih poslova.
Ovaj poziv se jednako odnosi na sve privrednike bez obzira na sjedište preduzeća, prebivalište ili državljanstvo pojedinaca.", ističe se u pozivu upućenom iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjena Tadića. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću