MENI
22.2.2012

Stalna delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a učestvuje na Zimskom zasjedanju PS OSCE-a u Beču


Stalna delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a, koju čine dr.Dragan Čović, Mirza Kušljugić i Lazar Prodanović, učestvovat će na Zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine OSCE- a koje se 23. i 24.02.2012. godine održava u Beču.

Prvog dana zasjedanja će se održati odvojene sjednice Komiteta za politička pitanja i sigurnost, Komiteta za ekonomska pitanja, nauku, tehnologiju i ekologiju i Komiteta za demokratiju, ljudska prava i humanitarna pitanja, kao i Zajednička sjednica sva tri komiteta.

Tokom Zajedničke sjednice koju će otvoriti predsjedavajući PS OSCE-a Petros Eftimiu, obratit će se predsjednica Parlamenta Austrije Barbara Pramer i generalni sekretar PS OSCE-a Lamberto Zanier.
U okviru Zajedničke sjednice, planirano je da se prezentira Izvještaj visokog povjerenika OSCE-a za nacionalne manjine, ambasadora Knuta Volebeka, Izvještaj specijalnog predstavnika OSCE-a za pitanja jednakosti spolova, Hedi Fri i obavi debata na temu Budućnost konvencionalne kontrole naoružanja na području OSCE-a. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću